Kundvagn
0 produkter
 
Utvalda
 

Om oss

Företaget

Vår Historia

De hängivna samlarna Hans-Ove Aldenbrink och John Fritz såg att det fanns ett behov för att förvara och bygga upp sin samling efter eget huvud. Det saknades helt enkelt en albumtyp där samlaren i ett och samma album kunde samla och montera alla typer av objekt säger John Fritz. De tog därför fram olika blad och pärmar för vykort och frimärken och genom sina kontakter hittade de bra leverantörer. Starten gick 1994 när de grundade Collecting Concept HB. 

Genom sina många föreningskontakter spred de Collecting Concept från föreningar i Jönköpings län till hela Sverige. Sortimentet har hela tiden utökats och förfinats. Med åren har blad tillkommit för t.ex. fotbollskort och filmstjärnor.

Under vintern 2020 tackade grundarna för sig och två nya ägare tog över. Robert Rentsch och Thomas Arvidsson tog över och driver nu Collecting Concept AB

Produkterna

Collecting Concept säljer plastfickor och insticksblad i olika modeller samt tillhörande pärmar. Det är ett system för den som samlar på dokument i olika format. Det finns olika storlekar som passar för till exempel vykort, FDC, häften, brev, foton, hockey/fotbollsbilder, pokemonkort, telefonkort, bokmärken, tändsticksetiketter, ölettiketter och frimärkssamlingar.

Plastfickora finns i vitt, svart och glasklara. Instickskort finns i grått och insticksblad i svart.

I produktutbudet finns det även pärmar med unika tryck för varje samlingsområde. Collecting Concept AB är det enda företaget i Sverige som erbjuder ett speciellt blad för filmstjärnor.

Robert Rentsch

Robert är född 1969 i Växjö, men bor sedan drygt 20 år i Stockholm. 

Jag fick en årssats frimärken i julklapp 1975 av mina föräldrar, så var samlandet igång. Till en början var det Sverige som samlades. Stämplat, postfriskt, häften och FDC. Under början av 1980-talet fick jag ett intresse för hemortsamlandet. Under senare delen av 1990-talet så tog vykortsintresset fart på allvar. Det var Pressbyråns förlag, först några serier, men numera hela deras utgivning.

Robert driver också sedan hösten 2019 Stockholm Vykort och Frimärkshandel AB som säljer vykort och frimärken på internet.

https://www.tradera.com/profile/items/4999366/stockholmvykortochfrimarkshandelab

Robert jobbar dessutom heltid med idrott på försäkringsbolaget Folksam.

Thomas Arvidsson

Thomas är uppvuxen och bor i Tingsryd. Han är född 1969.

Robert och Thomas gick gymnasiet tillsammans i Växjö och har känt varandra sedan 1985 och äger nu Collecting Conceot AB ihop. Vi har många saker gemensamt säger Thomas. Vi gillar t.ex. resor och gör det ofta tillsammans. Samlandet har väl alltid funnits där när man var barn säger Thomas. Efter hand tog motorcykelintresset över. Men på senare år har det blivit lite mer tid för samlandet igen, något som det säkert blir mer av framöver.

Thomas jobbar på Postnord och har en lång erfarenhet av lantbrevbäring och paketutkörning.