Kundvagn
0 produkter
 
Utvalda
 

Om oss

Företaget

Collecting Concept är ett handelsbolag som startades av Hans-Ove Aldenbrink och John Fritz 1994. Företagets säte ligger i Jönköping, men viss produktion är förlagd till Lettland och Tyskland.

Collecting Concept säljer plastfickor och insticksblad i olika modeller samt tillhörande pärmar. Det är ett system för den som samlar på dokument i olika format. Plastfickorna finns i vitt, svart och glasklara. Det finns olika storlekar som passar för till exempel vykort, kuvert, foton, hockeybilder, telefonkort, tändsticksetiketter, bokmärken och framförallt frimärkssamlingar.

I produktutbudet finns det även pärmar med unika tryck för varje användningsområde. Anledningen att vi tog fram detta koncept var att det på marknaden inte fanns något samlaralbum där samlaren i ett och samma album kunde montera alla typer av dokument. Collecting Concept är det enda företaget i Sverige som erbjuder ett speciellt blad för filmstjärnor.

Hans-Ove Aldenbrink

Hans-Ove Aldenbrink är född 1950 och bor i Bankeryd, som ligger någon mil norr om Jönköping. Han är gift med Siv och de har tillsammans två barn.

Han har haft frimärken och vykort som intresse sedan sjuårsåldern och har också aktivt samlat sedan dess. Hans-Ove är en aktiv föreningsmänniska och är medlem i ett 20-tal föreningar. Han har också en hel del styrelse- och revisionsuppdrag.

Hans-Ove är sedan 30 år ordförande i Jönköpings Posthistoriska Förening, och sedan 2008 ordförande i Jönköpings Filatelist-Förening.
Hans-Ove arbetar deltid med datorer och programvaror.

John Fritz

John Fritz är född 1949 och är gift med Vaino. Tillsammans har de fem barn och fem barnbarn. John reser gärna utomlands två till tre gånger om året, då helst till Asien. Han tycker mycket om djur och natur, speciellt papegojor.

John har arbetat sedan många år som lokförare och är nu pensionär. Han har samlat frimärken i cirka 50 år och vykort i cirka 35 år. Han samlar också på gamla leksaker, framförallt på modelltåg. John har varit medlem i Nässjö Filatelistförening i över 35 år.